Home
Diensten
Werkwijze
Aankoop woning
Hypotheek oversluiten
Groningen
Friesland
Drenthe
Overijssel
Flevoland
Gelderland
Noord-Holland
Zuid-Holland
Utrecht
Noord-Brabant
Zeeland
Limburg

Oversluiten van de hypotheek
Wanneer u een hypotheek afsluit/ oversluit, is het van belang dat u zich van tevoren goed oriënteert op de markt. Er zijn namelijk zeer veel hypotheek geldverstrekkers en nog meer financieel adviseurs. Via het internet kunt u zich daarom, voordat u daadwerkelijk een afspraak maakt, goed voorbereiden. Dit zorgt er voor dat u goed op de hoogte bent zodat u een volwaardig gesprekspartner bent. Enkele zaken die u, voordat u een afspraak maakt, uit kunt zoeken zijn:


Nadat u zich goed heeft georiënteerd kunt u een afspraak maken bij uw bank of financieel adviseur. Mocht u geen goede financieel adviseur kennen, dan helpen wij u daar graag bij.

Financieel adviseur
Nadat u een afspraak gemaakt heeft kunt u, in samenwerking met een financieel adviseur, bepalen welke financiering het beste bij u past. Het voordeel van een financieel adviseur is dat deze precies kan aangeven welke lening het best bij u past en wat de consequenties zijn van de lening. Vervolgens zal hij, in samenwerking met u, er voor zorgen dat de financiering rond komt.

Nadat u een gesprek heeft gehad bij een hypotheekadviseur of nadat u een hypotheekberekening heeft laten opstellen, kunt u een ‘second opinion’ aanvragen bij een andere hypotheekadviseur. Het voordeel hiervan is dat u goed kunt vergelijken wat beide partijen aanbieden en wat de kosten zijn van beide hypotheekadviseurs. Op die manier heeft u een goed beeld van de mogelijkheden en kunt u een weloverwogen keuze maken.

De notaris
Nadat u de hypotheekofferte heeft geaccepteerd en getekend, stuurt de geldverstrekker de benodigde papieren naar de notaris. Deze zal vervolgens, op basis van de ontvangen hypotheekstukken, de concept hypotheekakte opstellen. Deze wordt, enkele dagen voor uw afspraak bij de notaris, per post of e-mail naar u toegestuurd.

Enkele dagen later wordt u op het notariskantoor verwelkomd. Hier zult u ontvangen worden door de notaris welke de hypotheekakte uitgebreid met u doorspreekt. Vervolgens wordt de hypotheekakte door u, de bank en de notaris ondertekend. De bank is in de meeste gevallen zelf niet aanwezig, daarom zal een medewerker van het notariskantoor namens de bank tekenen.

Nadat de akte is besproken, goedgekeurd en getekend, zal deze ingeschreven worden in het kadaster. Op dat moment staat de hypotheek officieel op uw naam. 

contact